
 
Charitable Solicitation Policy and Procedures 

 
This Policy has been developed for the accommodation of our customers and the needs of our community. Please review the 
following: 
 

1. Each Dierbergs Store in the St. Louis metro area is a separate entity for these purposes.  Permission must 
be individually approved or granted by the Store Director at a given Store.  Permission is not considered 
granted unless given in writing. An application form can be obtained from the Store Director at your 
neighborhood Dierbergs. 

 
2. We require proof of Section 501(c) (3) status. In addition, your organization will be asked to provide proof 

of liability insurance in the form of a Certificate of Insurance naming Dierbergs Markets, Inc. and the 

shopping center’s owner as an additional insured. In most cases your organization’s current liability 

insurance will suffice. See the Store Director for more information. 

 

3. Any requests under this Policy must be received at least thirty (30) days in advance of the day(s) 
requested. Requests will not be necessarily granted on a first come, first serve basis.  
 

4. Soliciting is permitted on only three (3) days in a given month; only one (1) organization is allowed per 
such day. We will allow one (1) organization the ability to solicit every day for the last six (6) weeks of the 

calendar year. No hand billing or canvassing is allowed. 
 

5. Organizations can solicit outside a given Store up to three (3) days per calendar year for this activity, 
except for the last 6 weeks of the year, when one (1) organization will be allowed the entire time period. 
No organization may be on our premises for more than eight (8) hours per day.   

 
6. No organization will be allowed inside the Store building to solicit. Our customers have a right not to be 

disturbed once they enter our Store. 
 

7. Organizations must position themselves next to the exit doors of the Store and only address people 
leaving the Store. Our customers become especially irritated when they are disturbed a number of times 

during the same shopping trip. No canvasing or patrolling or other activities are allowed in the parking lot.  
 

8. Only one (1) adult is allowed per exit door; except when there are children under 16 years of age, then two 
(2) adults are allowed. The adult may be accompanied by children under the age of 16 participating in the 
activity (for example: Girl Scouts) in which case the child(ren) must be accompanied by an adul t; no more 
than four (4) children (along with the one (1) adult) are allowed per exit door.     

 
9. On the scheduled day, an organization representative must sign in with the Store Director or Manager-on-

Duty prior to starting; they must provide their name, address, phone number and a copy of their current 
driver’s license. 

 
10. Any activities of a solicitor may not in any manner interfere, obstruct, or hinder the following:  

 Egress/ingress to the Store building 

 The sale or presentation of any product 

 Appearance and physical environment of the area; this includes but is not limited to signage.  We will 
allow no more than two 8 ½” x 11” signs. 

 
11. Organizations who fail to abide by this Policy will have their approval for the activity revoked and will be 

directed to leave the premises. 


